خلاصه توضیحات: این فعالیت در زمینه ساخت الکتروکاتالیست صنایع الکتروشیمیایی برای تولید انواع کلر، کاربرد دارد. برای تولید کلر به روش الکتروشیمیایی با اعمال جریان آندی به الکترود آند، یون کلر به گاز کلر اکسید میشود. از نظر صنایع کلروآلکالی، چهار ویژگی برای این آندها مطرح است: 1. پتانسیل و مصرف انرژی پایین آند 2. گزینشپذیری بالای آند برای تصاعد کلر در مقابل تصاعد اکسیژن 3. طول عمر مطلوب آند باتوجه به خوردگی شدید در شرایط کاری 4. قیمت مناسب و اقتصادی ترکیب پوشش. تغییرات بر روی این چهار ویژگی باید به گونهای باشد، که بهبود یک ویژگی منجر به از دست رفتن خاصیت دیگر نشود. برای افزایش پایداری و طول عمر آند، به ترکیب Ru0.3Ti0.7O2، اکسید ایریدیوم اضافه میشود. اما فلز ایریدیوم، عنصری گرانبها است و افزودن آن به ترکیب آند، هزینه نهایی آند را افزایش میدهد. از طرفی پتانسیل کاری و مصرف انرژی آند را نیز افزایش میدهد. در این اختراع به جای عنصر ایریدیوم، عناصر غیر گرانبها به ترکیب پوشش اضافه شدند. و به این ترتیب پوششی با ترکیب متفاوت بدست آمد. پوشش بدست آمده، پتانسیل کاری و گزینشپذیری یکسانی با ترکیب Ru0.3Ti0.7O2 داشت، اما باعث تسهیل در واکنش تصاعد کلر، کاهش مقاومت الکتریکی پوشش و افزایش 63% طول عمر آن شد. همچنین قیمت عناصر اضافه شده در مقایسه با روتنیوم و ایریدیوم بسیار پایین و ناچیز است و درنتیجه منجر به کاهش هزینهی نهایی ساخت الکتروکاتالیست شد.
مسئله: تامین مواد اولیه: برای ساخت این آندها به سه مادهی روتنیوم، ایریدیوم و تیتانیوم نیاز است. باتوجه به قیمت بالای این مواد، تامین آنها نیاز به حمایت مالی دارد.
ارتباط گرفتن با شرکتهای بزرگ برای قرارداد: احتمال این وجود دارد که در ابتدای راه، شرکتهای بزرگ تمایل چندانی برای قرارداد بستن با یک شرکت نوپا نداشته باشند. بنابراین برای ارتباط گرفتن با این شرکتها، نیاز به حمایت از یک ارگان یا سازمان در حد و اندازهی همان شرکت است تا مسیر را فراهم و ارتباط گرفتن را تسهیل کند.
تامین نیروی انسانی: برای طراحی الکترولایزر نیاز به یک مهندس مکانیک طراح است تا کارهای مربوط به طراحی سلولها به ایشان سپرده شود.
سرمایه گذاری اولیه برای تعمیر آندهای شرکتهای مختلف: بعد از اخذ قرارداد، برای راه اندازی یک کارگاه تولیدی، نیاز به تامین سرمایه برای خرید تجهیزات میباشد.